- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
החלטה בתיק ת"א 1560/09
|
ת"א בית משפט השלום אשדוד |
1560-09,33266-02-11
10.7.2012 |
|
בפני : גיל דניאל סגן הנשיא |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: חסין אש תעשיות בע"מ |
: 1. מו"ב מש"פ בע"מ 2. ד"ר גנסן בע"מ |
| החלטה | |
בקשה חוזרת להשלמת פרטים מטעם ישקול כנגד התובעות במסגרתה נטען כי מר גרוס, מנהל המשיבות נמנע ממתן תשובות ברורות ונמנע מלחשוף את המסמכים שברשותו (בקשה מספר 45 אשר חופפת לבקשה מס' 35). לאחר שעיינתי בבקשה, בתגובה לבקשה ובתשובת המבקשת וכן לאחר ששמעתי את טענות ב"כ הצדדים בדיון שהיה קבוע בפני הגעתי למסקנה כדלקמן :
שאלה 1 ב', ג' ו-ד' , שאלות 2-3 וכן שאלה 5 ה' - בתצהיר התשובות לשאלון ניתנה תשובה לפיה התשובות מצויות בתיק הבונדד שבידי חסין אש. על המצהיר להשיב על השאלה, בהתאם לידיעתו, ואין להסתפק בהפניה לתיק הבונדד.
באשר לשאלה 9 בשאלון שהופנה לב"כ המבקשת הנוגע לסימן V המופיע לגבי סכומים המפורטים בחשבונית מס' 001598 מיום 31.12.2008, דורש ב"כ המבקשת לקבל העתק מחשבונית זו. בתשובת ב"כ המשיבות נטען כי המדובר בחשבונית אשר נמסרה ע"י המבקשת עצמה ואשר מצורפת כנספח לתצהירי עדות ראשית מטעם ב"כ המבקשת.
עיון בתיק בית המשפט מעלה כי אכן חשבונית זו מצויה בתיק בית המשפט ואף צורפה כנספח ב' לתצהירי עדות ראשית מטעם המבקשת. לכאורה, לא היה מקום לחזור ולחייב המצאתה של חשבונית שכבר ידועה. מאידך, ניתן להבין מהדרישה, כי היא מתייחסת לעותק המסמך, כפי שהיה מצוי בידי המשיבות. מידת ההכבדה על צד בגילוי ועיון של מסמך בודד מסוים, הינה מזערית. על כן, על המשיבות להבהיר האם היה בידיהן המסמך האמור (מעבר לעותק שהתקבל מהמבקשות במסגרת הליך זה), ום כן - יש לגלותו ולאפשר העיון בו.
באשר לתצהיר גילוי המסמכים מטעם המשיבות, נטען כי לא הועברו המסמכים הנזכרים בסעיפים 2 ה', 2 ו' וכן 2 ז'. ב"כ המשיבות טוען בתשובתו כי נהלי המכס הינם מצויים באתר האינטרנט של המכס וכאשר הצהיר כי בידיו הנהלים הכוונה כי יכול להוציאם מאתר המידע של המכס. באשר למסמכי הנהלת החשבונות ומסמכי הייבוא, העביר ב"כ המשיבות כ-5 קלסרים לב"כ המבקשת אשר טרם העביר התשלום בגינם. בקשר לנושאים אלו, נראה כי ניתן להסתפק בדוחות הכספיים שהועברו לב"כ המבקשת בהליך הנוסף המתנהל בין הצדדים.
שאלה 6 - נשאל המצהיר אודות המחזור הכספי של כל אחת מהחברות בשנים 2008-2009. המצהיר השיב כי את הדוחות הכספיים של התובעות מסר לחסין אש במסגרת גילוי המסמכים בת.א 1560/09 וכך גם נמסר ע"י ב"כ המשיבות בדיון שנערך בפני. בקשר לנושאים אלו, ניתן להסתפק בדוחות הכספיים שהועברו לב"כ המבקשת בהליך הנוסף המתנהל בין הצדדים.
שאלה 7 - נשאל המצהיר כמה עובדים היו בכל אחת מהחברות בכל אחד מהחודשים בשנים
2008-2009. במענה השיב המצהיר כי בין שלושה לעשרה. על המצהיר לפרט ביתר דיוק תשובתו לשאלה זו.
שאלות 15-17 - אין מענה כלל לשאלות אלה. ב"כ המשיבות טוען כי התצהיר המקורי שנשלח כלל 14 שאלות בלבד, אולם ב"כ המבקשת שלח שאלון חדש הכולל 17 שאלות כאשר 3 שאלות 15-17 נוספו לשאלון המקורי שנשלח. ב"כ המבקשת טוען כי לאחר שנשלח שאלון למר גרוס וזה לא השיב עליו, שלח ב"כ המבקשת שאלון נוסף לאחר שניתן צו ע"י בית המשפט ובו דרישות חדשות ושונות מקודמו. ההבדל בין שאלות 12-14 לשאלות 15-17 נוגע לזהות המבקרים במחסן.
בעוד ששאלות 12-14 מתייחסות למר גרוס, שאלות 15-17 מתייחסות לכל נציג מטעם המשיבות. בתשובת ב"כ המשיבות בעניין זה נטען כי התשובות לשאלות 15-17 הינה כי כמות הביקורים דומה למענה לשאלות 12-14. נראה, כי ניתן להסתפק במענה זה, ולראות בו כמענה המחייב את המשיבות.
ניתנה היום, כ' תמוז תשע"ב, 10 יולי 2012, בהעדר הצדדים. התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
